Автобусна катастрофа в Мексико причини смъртта на 17 пътници, включително три деца

Най-малко 17 пътници, включително три деца, бяха убити, след като автобус падна в 50-метров склон в западния мексикански щат Наярит рано в четвъртък.

Властите съобщиха, че 23-ма души, включително двамата шофьори, са били ранени и откарани в районната болница в град Тепик.

Водачът, който е управлявал превозното средство по време на катастрофата, идентифициран като Франсиско, е оцелял при инцидента и е казал на следователите, че е заспал зад волана, като в крайна сметка е загубил контрол над автобуса, преди да се разбие в мантинела. Той е задържан в рамките на разследването.

Автобусът е направил кратка спирка в западния град Халиско, преди да продължи на север и да се разбие близо до градчето Баранка Бланка, северно от Тепик.

Автобусът е пътувал за Тихуана, небезизвестният граничен град преди Южна Калифорния.

Източник от противопожарната служба на град Наярит съобщи, че шестима индийски граждани са били на борда на автобуса.

49-годишният гражданин на Доминиканската република също е ранен.

Кадри показаха хора, които първи реагираха, тръгват надолу по склона в търсене на оцелели.

Хорхе Родригес, секретар по сигурността и гражданската защита на щата Наярит, каза пред репортери, че спасителната мисия е била „изключително трудна“ поради това колко дълбоко е било пропастта.

Само миналия месец при друга автобусна катастрофа в южния щат Оахака загинаха 29 души, а през февруари друг автобус, превозващ мигранти от Южна и Централна Америка, катастрофира в централно Мексико, убивайки 17 души. /БГНЕС