Барса не трябва да допуска срив срещу Наполи, за да оцелее в ШЛ

Предстои да бъдат изиграни последните два осминафинала от Шампионската лига. Наполи приема Барселона, а Порто е домакин на Арсенал. И двете срещи започват в 22,00 часа.


Наполи – Барселона се очертава да е един от най-заплетените двубои. Испанският гранд е лек фаворит да продължи напред, но тимът е доста непостоянен в хода на сезона и нищо чудно да допусне срив в Неапол или на собствен терен. Същото важи и за настоящия шампион на Италия, който е далеч от безупречното си представяне през миналия сезон.

Очаквано Наполи излезе като втори от своята група. Тимът не успя да се противопостави на безапелационния лидер Реал Мадрид, но въпреки трудностите успя да се справи в конкуренцията на Брага и Унион Берлин, като взе десет точки от четирите мача с тези два противника. Барселона пък спечели първото място благодарение на двете си победи над Порто, тъй като двата отбора завършиха с равен брой точки. „Блаугранас“ изненадващо отстъпи по веднъж от Антверпен и Шахтьор Донецк.

В събота Наполи бе напът да допусне девета загуба през сезона в Серия А, но успя да я избегне след изравнителен гол в 90 минута за 1:1 с Дженоа. Така шампионите останаха на деветата позиция и с едва един успех в последните си пет официални мача. Барселона пък спечели с 2:1 визитата си на Селта след спорен гол от дузпа на Левандовски в 97 минута. По този начин тимът се доближи на само две точки от втория Жирона и на осем от лидера Реал Мадрид в таблицата на Ла Лига.

Арсенал от нищото се превърнаха в машина за голове и след 21 попадения за 28 дни и пет поредни победи във Висшата лига на Англия, феновете на „топчиите“ вече виждат в сънищата си шампионски парад през май. И това е нормално, след като любимците им са взели всичко на всичко пет купи (ако не броим „Къмюнити Шийлд“) за 20 години, а мнозина от тях дори не се били родени при последния им европейски триумф.

Доколко реален е ренесансът на лондончани ще си види в сряда при гостуването на Порто в Шампионската лига. /БГНЕС

Категории: