Биков: Хаджигенов и Дончева са адвокати на престъпници

Татяна Дончева и Николай Хаджигенов са адвокати на престъпници. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ.

Вътрешният министър Бойко Рашков трябваше да даде доказателства за подслушванията. До тук доказателства няма и няма и да има. Няма, защото не е подслушване, подчерта Тома Биков пред БНТ.

Биков припомни, че Васил Божков е натрупал своето влияние през 90-те години на миналия век. То е било развито по време на управлението на НДСВ, които са приели Закон за хазарта и след това по време на тройната коалиция той е разширил своите позиции.
„Божков беше разследван и обвинен по време на управлението на ГЕРБ, а не на Румен Радев. Божков очевидно има влияние върху настоящото правителство и то трябва да се освободи от това влияние“, каза Тома Биков.
Той заяви, че ГЕРБ носи отговорност за управлението на държавата по време на трите мандата на Бойко Борисов с всички успехи и неуспехи. Биков подчерта, че по време на ГЕРБ за всеки, който е имало съмнение, че е корумпиран, си е отивал.
„А сега имаме начело на НАП човек, който е точил ДДС. Чакаме вече четвърти ден министър Асен Василев и президентът Радев да вземат решение по въпроса. За 5 минути може да се провери как блестящата фирма на Спецов е работила с милиони без нито един назначен служител и след това е продадена“, каза Биков и настоя за незабавното му уволнение.
„Да го уволнят още днес, защото това демотивира цялата данъчна система“.
Биков отбеляза, че служебното правителство е препотвърдило всички мерки на кабинета „Борисов“ за подпомагане на засегнатите от пандемията с една малка подробност: „Вече няма да има помощи, а ще има кредити“.
Помолен да коментира кой е лидерът посочен в американския доклад, който е контактувал със санкционираните олигарси, Биков каза, че знае за двама такива – Мая Манолова и Александър Паунов, които са имали отношения с Васил Божков.
„Не казвам, че са те, но това знам. Американската страна трябва конкретно да посочи кой е политическият лидер, който е общувал с Божков, но това не е Борисов“, категоричен бе Биков. /БГНЕС