Борисов: Българите се подведоха, сега ще работят, за да плащат лихвите по заемите на "Промяната"

В Перник казват, когато каруцата се преобърне, пътища много. България избра пътя на промяната, а българите се подведоха по компроматите. Това заяви Бойко Борисов на среща със стотици симпатизанти и членове на ГЕРБ в миньорския град, предаде репортер на БГНЕС.

Борисов припомни корупционните практики на кабинета „Петков“ и неговите министри, сред които на първо място този на транспорта. Еконта обра парите от пощите, те не работеха с месеци, за да могат всички товари и пратки да минат през неговата фирма, след това дори не отиде да предаде поста си като министър, а избяга в Испания.

Ако допуснете „Продължаваме промяната“ да спечелят и управляват, след една година, ще ги търсите в чужбина. Но парите ги няма. Когато излязат падежите по заемите, фискалният резерв ще намалее до 7-8 млрд. лв, от които 5 млрд. са Сребърен фонд, който не можем да пипаме. Ще се наложи да изтеглим заем, а знаете ли колко са лихвите сега? Ще излезе, че ще трябва да работим само, за да покриваме лихвите, предупреди Бойко Борисов.

Той остро разкритикува като фантасмагорични инфраструктурните проекти, които ПП предлагат по места.

„Истински се забавлявам с Асен Василев, защото това момче много го бива. Обещаха на Казанлък метро до Стара Загора, за да ходят на дискотека. Летящо метро от Перник през Люлин за София. А самолетът за Скопие помните ли колко летя? Летя, кацна и толкова“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов предупреди и за негативите, които могат да се стоварят върху страната ни заради нараснала мигрантска вълна. Част от мигрантите, които минават през България, но са залавяни на територията на ЕС ще трябва да бъдат върнати в държавата, през която са влезли в общността – в случая България. „Това може да доведе до промяна на демографията у нас. Когато ги върнат, те ще задръстят центровете, ще тръгнат към градовете. Помните ли как палеха Харманли, Овча купел. Ние направихме така че вие да не ги видите или почувствате“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов призова гражданите да гласуват, за да не допуснат грабежа на България да продължи от „Промяната“. Според него голяма удовлетворение ще бъде, ако Бойко Рашков не бъде избран от Перник, където е кандидат.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че подмладяването на партията е факт, но тя има и своите стожери в лицето на финансиста Кирил Ананиев, който знае как да прави балансирани бюджети и да пази парите на хората. /БГНЕС

Тагове: