Десет от Левски се справиха със Славия след голове на Роналдо и Уелтън

Отборът на Левски доближи челото на класирането в Първа лига, след като победи Славия с 2:0 като гост в мач от 11-ия кръг на първенството. На стадион "Александър Шаламанов" в квартал "Овча Купел" гостите играха повече от час с човек по-малко, но въпреки това стигнаха до трите точки, благодарение на индивидуалната си класа в предни позиции.

В 23-та минута на двубоя халфът на "сините" Асими Фадига препъна в гръб Иван Минчев и реферът Валентин Железов отсъди само фал, но след това бе извикан от ВАР да преразгледа ситуацията на екрана край тъчлинията. Повторенията показаха, че Фадига застъпва много опасно глезена на Минчев, а Железов показа червен картон на играча на Левски.

Домакините започнаха да доминират във владението на топката, а малко след това капитанът на "белите" Галин Иванов преодоля Пламен Андреев с много прецизен изстрел от воле по диагонал, но попадението бе отменено заради засада. В 34-та минута Дарлан изведе технично Роналдо сам срещу Светослав Вуцов и бразилецът преодоля националния вратар с прехвърлящ удар.

В началото на втората част Иванов пропусна да изравни резултата от отлична позиция на опразнена врата, а скоро след това Левски наказа съперника си за втори път след бърза контраатака, при която Уелтън преодоля защитник с лекота и прати топката в ъгъла на вратата и извън обсега на Вуцов.

До края играчите на Иван Колев бяха по-активни, но не успяха да затруднят сериозно Андреев и така записаха поредна загуба. По този начин Левски вече има 22 точки и заема трета позиция в класирането, като изостава с шест точки от лидера Локомотив Пловдив, който по-късно тази вечер гостува на Лудогорец.

За Славия това бе седма поредна загуба, а "белите" са спечелили само една точка в последните си девет двубоя от първенството. /БГНЕС