Джордж Клуни подкрепя италианците след наводненията

Актьорът се появи в близост до езерото Комо, за да подкрепи местните жители, тъй като районът бе засегнат от тежки наводнения по-рано тази седмица, пише „Пари мач“.

Джордж Клуни заяви своята подкрепа на съгражданите си италианци. Във вторник сутринта проливните дъждове предизвикаха тежки наводнения и свлачища около езерото Комо, където 60-годишният холивудски актьор притежава имот от почти двайсет години. Според "Дейли мейл" този инцидент е причинил значителни материални щети, засягайки много къщи (включително и тази на актьора) и причинявайки евакуацията на 60 души. За щастие, няма жертви.

В интервю за италианската телевизия, съпругът на Амал Клуни каза няколко думи. „По -лошо е, отколкото си мислите. Ситуацията е сериозна в Чернобио, но тук в Лалио е още по-сериозна. Смята се, че ремонтите ще възлязат на стойност милиони долари. (...) Този град винаги е бил тук и ще продължи, ще се възстанови по-силен. Това е един издръжлив град“, каза той, извинявайки се за лошия си италиански.

В социалните мрежи няколко търговци и местни жители публикуваха снимки заедно с Джордж Клуни, обяснявайки, че неговото присъствие и подкрепа стоплят сърцата на италианците. „Той ни помага с каквото може“, коментира един. „В този труден момент, особено за приятелите и съгражданите, които бяха силно засегнати от свлачищата, е приятно да почувстваме солидарността на толкова много хора, включително Джордж!“, коментира друг. /БГНЕС