Ердоган обеща да подготви турските градове за бъдещето

Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) и коалицията "Народен алианс" ще работят ден и нощ, за да подготвят турските градове за бъдещето след общинските избори, заяви президентът на Турция и председател на ПСР Реджеп Тайип Ердоган.

"Решени сме да подготвим нашите градове за бъдещето, като подобрим условията на живот в селските райони и насърчим нашите хора да останат там, където са родени и израснали", каза Ердоган, след като обяви кандидатите на ПСР за общински съветници в районите на северозападната провинция Бурса, съобщи вестник "Хюриет".

Изборите за кметове ще се проведат на 31 май.

"ПСР ще провежда модерна, устойчива, иновативна и щадяща околната среда урбанизационна политика, която ще доведе до по-нататъшно развитие на всички турски градове", обеща Ердоган.

Тази политика включва изграждането на устойчиви на бедствия градове, в които "хората могат да живеят в мир, безопасност и комфорт".

"Стигнахме до това ниво на развитие в резултат на нашите политики, които обхващат 85 милиона души в 81 провинции без дискриминация", подчерта президентът.

Според него това е ключовата идея за осъществяване на най-големия скок в развитието на страната.

Като припомни, че след местните избори през март в Турция няма да има избори до май 2028 г., Ердоган отбеляза: "Следователно пред нас стои дълъг период, в който да реализираме нашите средносрочни и дългосрочни програми."

"Убеден съм, че нашите хора ще гласуват за тези личности, които провеждат реални кметски политики", добави президентът, критикувайки опозицията за "липса на конкретна визия и смислени проекти" в навечерието на местните избори.

"С искрено съжаление наблюдавам, че единствената им мотивация е да накарат ПСР и "Народният алианс" да загубят, тъй като нямат нито един проект или визия за нашите градове", каза още Ердоган. /БГНЕС