Евгени Зумполов: Заведенията повече няма да се сатанизират

Ограничаването работата на нощните заведенията и на заведенията на закрито е пълно безумие. Практиката доказа, че абсолютно дискриминационно бяха сатанизирани всички заведения повече от година и половина с измислени таблици и доклади.

Това заяви Евгени Зумполов от Сдружението на заведенията в България и представител на нощните заведения във връзка с предложените мерки на национално ниво от страна на доц. Ангел Кунчев, предаде репортер на БГНЕС.

Зумполов участва в консултациите, организирани от БСП с представители от туристическия бранш във връзка с актуализацията на бюджета.

Ние отново сме потърпевши и това няма да го позволим този път. Трябва да се състави правителство, за да има с кого да се говори, заяви представителят на нощните заведения. Според него в бюджета, дори и да бъде актуализиран, има пари само за работещите бизнеси.

Държавният здравен инспектор предложи мерки на национално ниво

Отговорните мъже и жени в държавата трябва да излязат и да кажат – повече нищо няма да се затваря заради нещо, за което има ваксина. Всеки, който иска да пази здравето си, да отиде и да се ваксинира.Не може на заведенията да бъде прехвърляна цялата отговорност за общественото здраве на държавата, призова Зумполов. /БГНЕС