Георги Георгиев към Бонев: Не всявайте паника, София заслужава повече

София няма да плаща откуп милиони левове, както настоява общинският съвет от „Спаси София“ Борис Бонев. Това заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, предаде БГНЕС.

Повод за неговата реакция е коментар на Бонев в социалната мрежа, в която твърди, че управляващото мнозинство от ГЕРБ се готвело да даде десетки общински имоти на Румен Гайтански в замяна на акциите му в къпалнята „Мария Луиза“.

„Жегите определено не се отразяват добре на някои общински съветници. А в комбинация с наближаващите местни избори – водят до истерии“, посочи Георгиев.

Той посочи, че единственото вярно в патетичния текст на Бонев е, че Гайтански е поискал от съвета, ако няма да изкупи акциите му в къпалнята, то да ги замени с имоти. Писмо, което лично препратих веднага на общинските съветници, вкл. и на Борис Бонев, уточни Георгиев.

Той припомни, че преди 5 месеца именно Бонев предложи общината да си изкупи къпалнята обратно.

„Тогава му отговорих, че за нещо, което е подарено преди 20 години с бандитски схеми на частни фирми, няма как сега да платим още десетки милиони левове от данъците на софиянци. Втори подарък няма да има и София няма да плаща откуп. Нищо в позицията ми не се е променило!“, категоричен е председателят на СОС.

Георги Георгиев призова всички мераклии за власт да пият повече вода в жегите и да не всяват паника с фалшиви новини. „София може и заслужава много повече от евтини сценки и измислени герои“, подчерта той. /БГНЕС