Йотова за Инициативния комитет: Безспорно това е един минимодел за обединението на нацията

Предстои ни кампания, ние ще участваме много сериозно в нея. Очакваме сблъсък на идеи за това, което трябва да стане в България, за националните приоритети и за повече солидарност, и повече здравина на обществото ни от гледна точка на това, че в момента сме изключително разделени. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти, предаде репортер на БГНЕС.

На въпрос за учредения вчера Инициативен комитет, където има разнородни хора от различни професии, от различни партии и дали това е начинът за обединението на нацията, Йотова каза: Безспорно това е един минимодел за обединението на нацията. Това са хора, които са доказали в своите професии. Хора, които са честни, искрени и много отговорни. В наше време, особено в политическата ситуация в страната, в доста висок градус на напрежение, в предстоящи предсрочни и парламентарни избори, да застенеш зад една кандидат-президентска двойка, да поемеш с лицето, с името си тази отговорност аз това просто го наричам смелост.

Попитана дали може да спечелят още на първи тур тя каза, че е много рано да се говори за това. „Предстои ни кампания, ние ще участваме много сериозно в тази кампания. Очакваме сблъсък на идеи за това, което трябва да стане в България, за националните приоритети и за повече солидарност, и повече здравина на обществото ни от гледна точка на това, че в момента сме изключително разделени. Няма как да просперираме напред, ако продължаваме да гледаме на всичко на парче и ако продължаваме само да се мразим“, посочи тя. Колкото до това дали обединение ще е основното, което ще е като послание в тяхната кампания, тя подчерта че това определено е много сериозна дума и ангажимент. „Ние ще работим в тази посока, това обещаваме. Ще търсим контакти, ще търсим разговори с българските граждани тук и извън страната, за да определим точно тези национални приоритети. Вижте, обединението не е понятие по принцип, то си има своите конкретни измерения, ще разсъждаме върху тях, ще търсим подкрепата на българските гражданите, ще търсим подкрепата и на политическите партии“, заяви тя. /БГНЕС