Италия отказа Испания в зрелище с пет гола и ще играе за титлата на Европейското до 19 г.

Италия ще бъде съперник на Португалия на финала на Европейското първенство за юноши до 19 години, което се провежда в Малта. На полуфиналите "адзурите" измъкнаха драматично победа с 3:2 срещу Испания, за да си осигурят мястото в мача за титлата.

През първата част двата тима не успяха да си вкарат голове. В 52-ата минута Италия поведе чрез съотборника на Валентин Антов в Монца Самуеле Винято. Само шест минути по-късно испанците възстановиха равенството с гол на Виктор Барбера.

Италия отново дръпна в резултата след 66 минути игра. Изритана топката в половината на „Ла Рохита“ бе спечелена във въздуха от Алесандро Делавале и тя в последствие стигна до Николо Писили на границата на наказателното поле на Испания, халфът на „адзурите“ финтира двама противникови бранителя и с техничен изстрел по земя се разписа в долния десен ъгъл на стража Ирибарне.

Четвърт час преди края Йарек Гасиоровски се разписа след добавка и центриране от непряк свободен удар в пеналтерията на Италия и по този начин изравни. Крайният резултат оформи Лука Липани в 85-ата минута след асистенция на Хаса.

Италия и Португалия ще се срещнат за втори път на турнира в Малта. В първия мач португалците се разправиха със съперниците си, побеждавайки с 5:1. /БГНЕС