Камала Харис: Светът навлезе в нова ера

Световната общност вече се намира на нов етап на развитие, навлезе в нова ера и Съединените щати трябва да намерят съвременна защита от съществуващите заплахи, заяви вицепрезидентът на САЩ Камала Харис.

„Ние навлизаме в нова ера. Нова епоха, която се характеризира със свои собствени изпитания, със собствени предизвикателства и собствени възможности“, каза тя в речта си пред випускници на Академията на ВМС на САЩ в Анаполис.

Според нея, пандемията е ускорила прехода на света към нова ера, „повлия завинаги на нашия свят, повлия завинаги на нашите възгледи“, заяви Харис. Тя подчерта, че всички държави в света са свързани помежду си и зависят една от друга.

Банда хакери е способна да срине доставката на гориво за цялото крайбрежие. Вългеродните емисии от една държава могат да застрашат цялата Земя. Това е ерата, в която живеем. И не прилича на никоя от предишните, каза вицепрезидентът на САЩ. „Предизвикателството пред нас е да решим как да осигурим модерна защита срещу съвременните заплахи“, смята тя. /БГНЕС, ТАСС

Вашингтон / САЩ