Капитанът на "Вера Су" и помощникът му ще бъдат привлечени като обвиняеми

Капитанът и вторият помощник-капитан на "Вера Су" ще бъдат привлечени като обвиняеми. Останалите моряци са разпитани и няма да бъде взето никакво отношение към тях. В петък ще им бъде извършена митническа проверка, предаде кореспондентът на БГНЕС от Добрич.

До 72 часа внасяме искането за постоянно задържане, съдът какво ще реши - това е друга работа, заяви на брифинг днес окръжният прокурор Радослав Бухчев. Той съобщи, че корабният дневник, трудовите договори на екипажа и сертификатите, касаещи товарът, са предадени лично от капитана.

Прокурор Бухчев подчерта, че разследващите имат насоки каква е причината за произшествието, но все още е рано да бъде обявявана. По-скоро става дума за човешка грешка, каза още той.

В сряда екипажът на заседналия край Камен бряг кораб "Вера Су", плаващ под панамски флаг, бе евакуиран. Транспортният министър разподери на борда се да качи български капитан. Към момента плавателният съд остава празен, а българския екипаж все още не се е качил на борда.

По-рано днес в съда в Добрич членовете на екипажа на заседналия кораб, които бяха настанени в хотел в Каварна, бяха доведени за разпит, но медии не бяха допуснати в съдебната зала. /БГНЕС