Ким Чен Ун ръководи артилерийска стрелба в близост до южнокорейската граница

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун ръководи артилерийска стрелба на Корейската народна армия, която се проведе в близост до границата с Южна Корея.

„По време на учението на 7 март частите поставиха столицата на противника в обсега на ударите си и изпълниха важни военни мисии за възпиране на войната", заяви официалната Корейска централна информационна агенция (KCNA).

Обединеният комитет на началник-щабовете (ОКНЩ) на Южна Корея заяви, че севернокорейските военни са извършили изпитания на множество ракетни установки и самоходни артилерийски снаряди към Жълто море.

ОКНЩ заяви, че следи военните действия на Севера в момент, когато се провеждат съвместни учения на военните сили на Южна Корея и САЩ. Ученията, известни като "Щитът на свободата", започнаха на 4 март, като в тях се включиха два пъти повече военнослужещи в сравнение с миналата година.

Проведеното на 7 март артилерийско учение от Северна Корея е имало за цел да повиши бойната готовност и реалната боеспособност, съобщи KCNA.

Ким призова военните да напреднат с подготовката, за да могат артилерийските подразделения "да поемат инициативата с безмилостни и бързи удари в момента на влизането им в действителна война"./БГНЕС