Клипът на „Артекс“, който беше спрян, може да видите отново тук!

Една от най-големите строителни компании „Артекс" стартира кампания в защита на качественото строителство и нормалната бизнес среда в България с позитивния си клип.

Във връзка с политическите скандали, в които името на „Артекс“ беше замесено и които доведоха до спирането на строежа на емблематичната за София сграда „Златен век“, строителната компания изразява позицията си в специално създадено видео, с което стартира кампания в подкрепа на качественото строителство и бизнеса в България.

Първоначално клипът беше премахнат от Youtube, поради факта, че съдържаше кадри, собственост на БНТ, със становище на Главния архитект на София, че разрешителното за строеж на „Златен век“ е валидно до януари 2020 г.

А посланието, което от строителната фирма "Артекс" отправят, е следното:

Ние искаме да работим, не искаме да протестираме!

Създаваме работни места, а не социално напрежение!

Градим сигурно и устойчиво, не клеветим и не заблуждаваме!

Като отговорни граждани на Република България и основатели на строителна компания АРТЕКС Инженеринг АД винаги спазваме закона и работим в синхрон с изискванията на институции като ДНСК, МРРБ и Столична община. Отново заявяваме, че имаме законно и валидно разрешение за строеж за сграда „Златен век“ от Главния архитект на София до януари 2020 г. Тъй като по време на влизане на новия закон в сила е на лице валидно разрешително, съгласно нашето законодателство, то остава действащо със срок до 2020 г. Продължаваме да вярваме във върховенството на закона и в силата на правото, съобщават от "Артекс".

"АРТЕКС е компанията, която от 25 години строи по световни стандарти. На нас не ни e необходимо политическо влияние за да бъдем това, което сме. Никога не сме участвали в обществени поръчки или проекти, които усвояват европейски средства. Ние сме убедени, че „Златен век“ ще бъде изключителна придобивка за София и ще подпомогне развитието на кв. Лозенец в икономическо, архитектурно и градоустройствено отношение. Къде изобщо е мястото на една висока сграда, ако не в големия град, който не може да се разширява безкрайно по периферията, поглъщайки огромни средства по инфраструктура и градски транспорт?, подчертават от компанията.

В 21 в. така изглеждат световните столици на развитите и проспериращи държави! А ние как се вписваме в тази картина? За да расте като съвременна европейска столица, София трябва да мисли в перспектива и да достига нови върхове. Повторението на едни и същи модели изглежда безопасно и сигурно никого не дразни, но настанява в града ни скуката и старомодността. Всички знаят как изглежда Лозенец сега. Такава ли трябва да остане жилищната среда в една европейска столица? Ние от Артекс винаги сме облагородявали околните пространства около нашите сгради. Предлагаме изграждане на нови тротоари, ново улично осветление и нови зелени площи.

https://www.youtube.com/watch?v=P-X72BBFg4A

Нашата кауза е да подобряваме средата на живот в София, казват от "АРТЕКС".

"Бихме искали да успокоим хората от квартала, че градоустройството на „Златен век“ е специално разработено за да не засенчва жилищни блокове. Сградата няма да блокира гледка към Витоша, освен за няколкото стаи в хотел Маринела. Разполагаме с положително становище за трафика, издадено от Столична Дирекция на Вътрешните работи „Отдел Пътна Полиция“. Конкуренти целят да внушат неверни твърдения, извършват системни провокативни действия, с които заблуждават гражданите, както на район „Лозенец”, така и на цяла България. В очернящата кампания освен авторитета на АРТЕКС, се опорочават институциите, които прилагат Закона за устройство на територията и всички закони и нормативни документи в Република България. Как всички тези негативни събития, смяна на мнение и свободно разпространение на клевети влияят на всички строителни предприемачи и чуждестранни инвеститори? Каква представа се създава за бизнес средата у нас и как това се отразява на имиджа на страната ни? Тази несигурност води до намаляване на инвестициите и загуба на работни места", смятат от компанията.

"Ние от Артекс работим за новия съвременен облик на София. Ние инвестираме в България!

Нима в това е нашата вина?

Във връзка със сграда Златен Век, нашата компания се обръща към закона. За да покаже той, че гарантира правото на бизнеса у нас да се развива в условия на сигурност и перспективност. А вярата в силата и справедливостта на Закон прави нашето общество уверено и съзидателно, подчертават от компанията. /БГНЕС