Курти: Сътрудничеството с новия кабинет на Ердоган е добре дошло

Министър-председателят на Косово Албин Курти прие на среща заместник-министъра на външните работи на Турция Мехмет Кемал Бозай, който беше придружен от посланика на Турция в Косово Сабри Тунч Ангълъ и съветника на президента Ердоган Сабри Демири.

На срещата беше потвърден ангажиментът за по-нататъшно развитие на вече добрите отношения между двете държави. Премиерът Курти изрази благодарността си за последователната подкрепа на Турция на всеки етап от формирането на Косово, нейното държавно устройство и укрепването на международния и́ статут. Курти добави, че сътрудничеството с новия кабинет на президента на Турция е добре дошло, съобщи „RTK”.

Според информацията, предоставена от „RTK”, укрепването на отношенията в областта на икономиката, търговията и здравеопазването, както и плановете и усилията на двете страни за създаване на съвместен икономически форум, са били сред основните теми на дискусията.

Премиерът на Косово е информирал турската делегация за процеса на диалог със Сърбия с посредничеството на Брюксел, както и за последните събития в страната, включително ситуацията в четирите общини в северно Косово. /БГНЕС