Масово неносене на маски при струпвания и тълпи

Все повече хора не носят правилно поставена предпазна маска на лицето или въобще не носят такава. Малцина са онези, които по собствено желание сами си поставят маска. Това видя екип на БГНЕС, който посети „Женския пазар“ в София.

„Страх ме е от вируса. Предполагам, че всички хора ги е страх. Маската ще ни спаси донякъде“, каза Ончо, който не може да се ваксинира, но не защото не иска, а по медицински причини.

Макар и ваксинирана, Златка носи маска винаги, когато е заобиколена от много и непознати хора. И днес не прави изключение, но й прави впечатление, че доста не следват примера й.

„Има много хора без маски и в тролеите. Това ме притеснява“, заяви Златка, която въпреки че е ваксинирана, винаги носи правилно поставена маска.

Друга жена носи маска, но на ръката си.

„Не се страхувам от факта, че се увеличават случаите. Ваксинирана съм“, заяви тя.

Фердез Максудова споделя, че се притеснява от факта, че броят на новозаразените отново започна да се покачва, но вярва, че и каквото да ни предстои, ще се справим, и е необходимо да бъдем по-оптимистично настроени.

„Аз съм ваксинирана, но пак си нося маска. Никой не е застрахован“, коментира тя и с тъга сподели, че не смее да прави забележка на някой, който не носи маска, защото, по думите й, хората са станали много агресивни и не знае как ще реагират на казаното от нея.

БГНЕС припомня, че за последното денонощие са регистрирани 549 нови случаи на коронавирус у нас./БГНЕС