Наградите "Златен глобус" получиха петгодишен телевизионен договор

Организаторите съобщиха, че "Златен глобус" е сключил петгодишен договор за излъчване с американска телевизионна мрежа след няколко проблемни години за наградите.

Новата сделка предвижда галавечерята, която е основна сцена за филмите по пътя към "Оскарите", да се излъчва по Си Би Ес и да се предава на живо по Paramount+ от следващата година.

Споразумението затвърждава обрата в годишната среща на Тинселтаун, която беше свалена от ефир през 2022 г., след като дълго време се носеха слухове за корупция и скандали.

Си Би Ес излъчи тазгодишното издание, както се съобщава, на силно намалена цена, което постигна сравнително прилична гледаемост, въпреки че водещият се провали заради лошите си шеги.

"Много сме горди, че продължаваме да наричаме Си Би Ес наш дом за "Златните глобуси" - каза Джей Пенске, председател и главен изпълнителен директор на Пенске Медиа и Дик Кларк Продакшънс, които поеха шоуто от скандалната Асоциация на чуждестранната преса в Холивуд.

"Си Би Ес се застъпи за наградите в много труден момент и изначално разбра стойността им, като същевременно прояви далновидност, въображение и убеденост да пренесе това емблематично шоу на многобройните си платформи."

Тазгодишната гала беше подкрепена от ключовите победи на блокбастъра на Кристофър Нолан "Опенхаймер", който спечели 950 млн. долара и доминира на церемонията по връчването на „Оскарите“ през март. /БГНЕС