Не членовете на историческата комисия, а МВнР в София и Скопие информират за работата й

Членовете на Смесената българо-македонска историческа комисия вече не информират за работата си. За пръв път от създаването й комисията не направи изявление и не даде пресконференция след приключване на своята среща. Вместо това имаме "съвместни съобщения на двете министерства на външните работи".

Агенция БГНЕС публикува пълния текст на съобщението на МВнР в София и Скопие:

На 24 и 25 февруари в София се проведе седемнадесетото заседание на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси между Република България и Република Северна Македония.

Срещата протече в конструктивна и открита атмосфера, която допринесе за постигане на известен напредък в работата на Съвместната комисия.

В рамките на съвместното заседание между правителствата на България и Северна Ма-кедония, провело се 25 януари тази година, съпредседателите на Комисията проф. Ан-гел Димитров и проф. Драги Георгиев постигнаха договореност за организиране на три заседания до края на месец май.

Членовете на Комисията потвърдиха отново ангажимента си за поддържане на активен диалог.

Планира се следващата среща на учените от двете страни да се състои в края на март или началото на април в Скопие. /БГНЕС