Неочаквани герои донесоха първи точки на Юнайтед в Шампионската лига

Манчестър Юнайтед спечели първи точки в Шампионската лига този сезон, след като победи Копенхаген с 1:0 у дома в третия си мач от груповата фаза. Изненадващо, големият герой за "червените дяволи" беше недолюбваният от феновете защитник Хари Магуайър, който се разписа 20 минути преди края. В края на добавеното време пък Копенхаген получи дузпа, но друг грешник от началото на сезона - Андре Онана, спаси наказателния удар и тимът му записа първа победа от началото на кампанията.


Преди началото на мача "Олд Трафорд се преклони пред паметта на легендата Сър Боби Чарлтнън. Ерик тен Хаг положи венец в централния кръг. Носителят на Световната купа през 1966 г., който почина в събота на 86-годишна възраст, бе почетен с минута мълчание.

Копенхаген бе много близо до това да вкара гол още в петата минута. Диого Гонзалвеш стреля от въздуха, но топката се спря в левия страничен стълб на вратата на Андре Онана. След това Софиян Амрабат успя да блокира удара на Мохамед Елиунуси и топката излезе в корнер. Пред Расмус Хьойлунд се откри добра възможност в 16-ата минута, но завършващият му удар бе неточен. Копенхаген организира много опасна контраатака в 50-ата минута. Виктор Клаесон подаде към Лукас Лерагер, който стреля много опасно от границата на наказателното поле на Манчестър Юнайтед, а Андре Онана направи страхотно спасяване.

Камил Грабара направи превъзходно спасяване в 54-ата минута. Расмус Хьойлунд подаде към Кристиан Ериксен, който стреля, но Грабара плонжира и успя да спаси. Антони пробва мерника си в 63-ата минута, но топката премина над напречната греда на вратата на Камил Грабара. Манчестър Юнайтед пропусна повече от отлична възможност в 67-ата минута. Алехандро Гарначо получи идеален пас зад гърба на отбраната на Копенхаген и излезе сам срещу Камил Грабара, но си поведе твърди силно топката и полският вратар я улови.

"Червените дяволи все пак поведоха в 72-ата минута. Кристиян Ериксен центрира в наказателното поле на Копенхаген, където Хари Магуайър бе изпуснат и с глава отблизо вкара топката във вратата на Камил Грабара. В четвъртата минута на добавеното време на мача съдията Марко Гуида свири дузпа за Копенхаген, след като Скот Мактомини извърши нарушение срещу Мохамед Елиунуси. ВАР потвърди решението на рефера. Джордан Ларсон изпълни дузпата, стреляйки в левия ъгъл, но Андре Онана спаси.

Междувременно Байерн и Реал продължават без грешка в груповата фаза на Шампионската лига и победа в някой от оставащите им още три двубоя ще ги класира на 1/8-финалите.

Баварците се наложиха с 3:1 в Истанбул над Галатасарай за своя трети пореден успех в група А, където е и Юнайтед. Кингсли Коман откри резултата още в 8-ата мин., но турският шампион успя да изравни с попадение на Мауро Икарди от дузпа в 30-ата. След почивката Байерн нанесе своя удар в рамките на шест минути). Първо Хари Кейн изведе немския тим напред, а след това Джамал Мусиала направи 3:1.

Реал спечели гостуването си на португалския Брага с 2:1. Родриго откри в 16-ата мин., а Джуд Белингам направи 2:0 след асистенция на Винисиус в 61-ата. Само две по-късно Брага намали чрез Алваро Джало, но това бе всичко, до което достигна в този мач срещу мадридския гранд. В следващия кръг двата тима се срещат отново, но вече на "Сантяго Бернабеу".

Резултати от мачовете във вторник

Група А

Галатасарай - Байерн 1:3

Манчестър Юнайтед - Копенхаген 1:0

Група В

Севиля - Арсенал 1:2

Ланс - ПСВ Айндховен 1:1

Група С

Унион - Наполи 0:1

Брага - Реал Мадрид 1:2

Група D

Интер - Залцбург 2:1

Бенфика - Реал Сосиедад 0:1. /БГНЕС