Нинова: Демократична България се скриха, не искат редовен кабинет, искат избори

Отказът от разговори на „Демократична България” за нас означава твърдо, че те не искат да има редовен кабинет и искат да отидем на избори. Не искат да започнем промяната на модела. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като ДБ отказаха да се явят на днешната среща в парламента за третия мандат, предаде репортер на БГНЕС.

Очевидно има някакъв разнобой между тях. Това си е техен вътрешно коалиционен въпрос. Нашата отговорност обаче е за държавата. Ние не се месим за работата на другите партии и коалиции, но си правим изводите, коментира Нинова и заяви, че утре продължават със срещата с "Има такъв народ", от които зависи какво ще последва от тук нататък.

Нинова беше категорична, че левицата е последователна и каквото са казали, това ще направят. За нас беше демократично ДБ да кажат – няма да подкрепим, защото. Те се скриха, посочи Нинова и отбеляза, че аргументът „няма конкретни имена за министри” не работи. ДБ провалиха преговорите с ИТН, защото те им предложиха конкретни имена, смята Нинова.

В четвъртък от 14 часа свикваме общ форум на БСП и на него ще решим какво да правим, заяви още Корнелия Нинова. /БГНЕС