Нинова: Други няма да напускат групата, шестимата да си тръгнат и от парламента

Други депутати няма да напускат парламентарната група на „БСП за България“, увери лидерът на левицата Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

Нинова подчерта, че е повдигнала въпроса пред всички депутати и нито един от тях не е пожелал да последва шестимата си колеги, които се отцепиха от парламентарната група, обявявайки се за независими народни представители. Петима от тях прекратиха и партийното си членство в БСП.

„Няма да даваме оценка за тяхната работа. За водачите на тази група оценката я даде партията на 12 септември, по най-демократичния начин, с пряк избор на председател. Г-н Валери Жаблянов получи 760 гласа от 53 795, а г-н Красимир Янков – 1 117 гласа. Мисля, че това е категорична оценка за досегашната работа, дадена им от партията“, смята Корнелия Нинова. Тя допълни още, че и шестимата напуснали не са били избрани и членове на Националния съвет от близо хиляда делегати.

Според лидера на левицата мотивите за напускане на шестимата не са ценностни, а властови, защото, докато са заемали ръководни постове в партията не са виждали ценностни различия с ръководството ѝ.

Корнелия Нинова подчерта още, че областните организации, откъдето шестимата са избрани за депутати, настояват те да напуснат и парламента, а мястото им да заемат други техни колеги от листите. „В момента те не представляват никого, освен себе си. Освен на партията, която ги е излъчила, това е и нашето мнение като парламентарна група“, допълни Нинова.

Колегите и от групата пък заявиха убеденост, че шестимата народни представители са получили стимулиране отвън. /БГНЕС