Нинова: Гласуваме компромис на две задкулисни кохорти, няма да го подкрепим

Днес се гласува 102-то българско правителство. Българската парламентарна история познава политически компромиси в името на България, но това което се гласува днес не е политически компромис и не е за България. Това е компромис на две задкулисни кохорти в името на собственото им оцеляване.


Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, предаде репортер на БГНЕС.

"Паралелната държава се прегрупира, за да възкръсне и да продължи да управлява. Това прегрупиране минава през трупове в последните дни, буквално. Всичко това е обвито в целофан и се поднася на хората като евроатлантическо правителство. Кой ви е казал на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, че корупцията, кражбите, замитането на следи, подмяна на изборните резултати с ала-бала с президента, възпрепятстване на правосъдието, криейки се зад имунитети, са европейски ценности. Вашият евроатлантизъм се свежда до послушания и превиване на гръб пред силните, войната в Украйна и джендър идеологиите и няма нищо общо с европейските ценности", добави Нинова.

"Това, което родихте днес е еднорък и двуглав Франкенщайн. Днес би трябвало поне двама джентълмени от двете групи да си отрежат по една ръка", посочи тя. Според нея те все още нямат програма и тепърва трябва да я правят.

По думите й днешната коалиция е на интересите, имунитетите и зависимостите. "България има нужда от компромиси в трудни моменти, но обяснете какъв е този компромис", настоя тя.

"Няма да подкрепим такава коалиция. Няма да подкрепим този клуб по лични интереси. Няма да подкрепим коалицията на имунитетите, на войната", подчерта Нинова. /БГНЕС