Ново нападение над медици, този път в Нова Загора (видео)

След нападението на спешни медици в Горна Оряховица, и в Нова Загора набиха лекар.

Деветнайсетгодишен младеж бе задържан за нападение над медицински служител във филиала за Спешна медицинска помощ, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Няколко часа след инцидента младият мъж е освободен от ареста.

Поредното нападение над спешни медици се случва след инфаркт на бащата на момчето, който е бил на 48 години и е починал в ръцете на лекарите. Те са се борили за живота на мъжа, но инфарктът е бил масиран, обясниха от болничното заведение.

Заради загубата, синът му - на 19 години, силно афектиран, нападнал медиците, когато му съобщавали за смъртта на баща му.

Медицински специалист от спешното е получил наранявания по лицето. "Не може да се работи в тази обстановка. Ще настояваме за охрана", каза завеждащият на отделението д-р Хусин Калаш.

Още един лекар обаче се оказва нападнат, ден преди случката с 19-годишния младеж. Случаят разказа днес потърпевшият лекар Йордан Михайлов.

"Бях на дежурство в поликлиниката. При смяната на дежурните екипи, дойде мъж, който настоя веднага да бъде прегледан. Ние в този момент се сменяхме и дезинфекцираме кабинета. Бях нападнат в гръб, блъскан и ритан. Това е признак на ниска култура", заяви потърпевшият лекар. /БГНЕС