Патриотите отново не се разбраха за общо явяване на евроизборите

Резултатите от тази среща са като отпреди срещата. Както се казва – „На Западния фронт нищо ново“.

Цитирайки заглавието на една от най-известните книги на немския писател Ерих Мария Ремарк министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обрисува ситуацията в коалицията „Обединени патриоти“, предаде репортер на БГНЕС.

Около 100 дни преди евровота трите партии от „малката“ коалиция отново се събраха на коалиционен съвет, за да обсъждат евентуално общо участие на предстоящите избори и излъчването на обща партийна листа, но опитът пак се оказа неуспешен. От „Атака“ дори напуснаха заседанието преждевременно, а от ВМРО обобщиха резултатите от него с думите: „След тази среща е като преди тази среща – нищо ново“.

Каракачанов обясни, че причината „Атака“ да напусне разговорите е станало предложение на НФСБ за смяна на ръководството на парламентарната група на патриотите. Позиция, която сега заема лидерът на атакистите Волен Сидеров.

Според Каракачанов коалиция „Обединени патриоти“ обаче все още има и тя ще продължи да подкрепя мнозинството в парламента и управленската програма на правителството. „Не знам къде е проблемът, защото така и не се стига до този разговор“, заяви той. Лидерът на ВМРО отново припомни идеята си да се проведат вътрешни избори за това кой да води патриотичната листа, ако се стигне до общо явяване на изборите, но тя не се подкрепя от колегите му.

„Всеки сам си решава какво да прави. Аз продължавам да смятам, че разумният вариант е коалиция „Обединени патриоти“ да се яви заедно. Всичко останало, честно казано, не го разбирам“, допълни още Красимир Каракачанов. /БГНЕС