Петър Колев: Победи страха, преброй се като българин

Гражданите на РС Македония, които са българи, трябва ясно да изразят своята национална принадлежност по време на преброяването на населението. Това призова лидерът на Гражданския демократичен съюз Петър Колев, предаде БГНЕС.

„Време е да се противопоставим на дискриминацията, речта на омразата и нарушаването на основните човешки права! Време е нашата родина да се превърне в модерна и европейска държава, в която всички граждани са равни пред Конституцията и законите и имат равни възможности“, заяви Колев и подчерта:

„Вече не сте сами, времената се променят и промяната зависи от нас“.

Преброяването на населението на РСМ ще установи достатъчен брой българи, така че нашите сънародници да бъдат записани в Конституцията на страната. Това ще им даде реален достъп до институциите в страна, възможност за интеграция и професионална реализация.

Гражданският демократичен съюз на Петър Колев безрезервно подкрепя идеята на Културния център „Иван Михайлов“, подкрепена и от Сдружението за Македонско-българско приятелство в Скопие, гражданите, които се определят като българи, ясно да изразят своята национална принадлежност.

„Победи страха, преброй се като българин!“, призова Петър Колев. /БГНЕС

Категории: