Петкова: Поредната лъжа е, че изборите ще бъдат манипулирани

Днес приключва процесът по номинации за листата на ГЕРБ, всеки има право да номинира по трима достойни да влязат в листите. Идеята е в листите на ГЕРБ да влязат наистина знаещи можещи и авторитетни хора, на които може да ес разчита. Това заяви пред бТВ министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Психозата за изборите я създават различни политически сили, опитват се да нагнетяват нагласи у хората, че едва ли не изборите ще бъдат манипулирани, това е поредната лъжа. Не знам кога са искрени колегите от БСП, когато призовават за висока избирателна активност или когато обясняват , че изборите ще са манипулирани и едва ли не ги убеждават да не упражняват своето право на глас. Призовавам хората да гласуват, само техният глас има значение, добави Петкова.

За подписания договор през миналата седмица между АЕЦ „Козлодуй“ и „Уестингхаус“, Петкова каза, че е много важен. Това е вторият заключителен етап от диверсификацията на доставките на свежо ядрено гориво. Така реализирахме първия етап, бяха изготвени технико-икономическите анализи по отношение на диверсификацията . Предстои „Уестингхаус“ и „Козлодуй“ да изготвят своите анализи за безопасността, добави Петкова. Всички анализи, които се правят и процесът на анализиране е да удостовери, че това ядрено гориво ще е абсолютно безопасно за използване.

До края на юли 2024 г. този процес трябва да е приключил, добави още Петкова. /БГНЕС