Поп легендата Фарел се присъединява към екипа на „Louis Vuitton”

Фарел Уилямс е суперзвездата, която стои зад множество музикални парчета, но благодарение на своята неостаряваща натура, отличен вкус и навлизане в сферата на дизайна от десетилетия е неизменна част от модния свят, а сега и от екипа на „Louis Vuitton”.

Този ренесансов човек на поп културата сега ще оглави дизайна на мъжки облекла за „Louis Vuitton”, заемайки мястото на Върджил Абло и ще стане вторият чернокож, който ще заеме тази длъжност след своя предшественик.

Новаторът Абло почина от рак през ноември 2021 г. и оттогава мястото му в европейската луксозна къща оставаше свободно.

49-годишният Уилямс не беше сред най-спряганите за наследник, но неговата улична чувствителност се вписва отлично в заявения неотдавна стремеж на марката да привлече по-млада аудитория.

Ръководителят на „Louis Vuitton” Пиетро Бекари похвали "творческата визия на Фарел отвъд модата", като заяви, че той ще поведе марката "към нова и много вълнуваща страница от историята й".

В допълнение към сътрудничеството с марки като „Adidas”, „Diesel”, „Chanel” и „Moncler”, плодовитият автор на песни, продуцент и изпълнител вече си е партнирал с „Louis Vuitton”, включително през 2008 г. за линия бижута и слънчеви очила.

Той и дългогодишната му партньорка, модната дизайнерка Хелън Ласичан, се венчаха през 2013 г.

През 2016 г. Уилямс е обявен за съсобственик на марката дънки „G-Star Raw”, а също така е съосновател на японския производител на дрехи „Billionaire Boys Club”.

Той е бил дългогодишен фен на Абло. "Върджил, ти беше мил, щедър, внимателен творчески гений, твоята работа като човек и твоята работа като духовно същество ще живеят вечно", написа Фарел след смъртта на дизайнера./БГНЕС, АФП

Париж / Франция