Продължава доставката на бюлетините за местния вот

Продължава транспортирането на бюлетините за предстоящия на 27 октомври местен вот от София към населените места в страната, предаде репортер на БГНЕС.

„Днес за трети пореден ден съпровождаме и охраняваме моторните превозни средства, които транспортират изборните книжа и бюлетини към областните центрове на територията на страна”, каза тази сутрин заместник-директорът на Дирекция „Жандармерия” Петър Антиев. Той припомни, че извозването започна в четвъртък и посочи, че ще продължи до другия четвъртък.

Днес има за транспортиране няколко маршрута. Първият – Перник-Кюстендил, вторият по маршрута Враца-Монтана-Видин, третият до Стара Загора, четвъртият до Смолян.

Антиев обясни, че ангажиментът на МВР и конкретно на служителите на дирекция „Жандармерия” е по съпровождане и охрана на моторното превозно средство, което превозва изборните книжа и бюлетини.

Бюлетини вече са доставени в Бургас, Русе, Варна, Търговище и Шумен. Относно транспортирането няма специфичност, която да обуславя избора на местата, от които да започне доставката на изборните книжа. „Доставката започва, когато съответните областни градове имат готовността да поемат бюлетините. В случая това са най-отдалечените места, тъй като има и близки дестинации. Доставяме там, където тиражът е окончателно определен, тъй като имаме места, където имаме повече избиратели, вписани в списъците. Това изисква доставката на повече бюлетини и тяхното допечатване“, обясни Александър Андреев от ЦИК. /БГНЕС