Прокурорската колегия изслушва Ясен Тодоров, гледа и производство за Зартова

Прокурорската колегия на ВСС ще изслуша днес по негова молба Ясен Тодоров – следовател в Националната следствена служба. Следовател Тодоров е депозирал молба да бъде изслушан във връзка с разпространена информация в медии на 16 февруари 2024 г., че името му е включено в т. нар. „доклад“, внесен във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, предаде репортер на БГНЕС.


Прокурорската колегия ще изслуша и Радослав Димов – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура. Прокурор Димов ще бъде изслушан във връзка с информация за него, изнесена в интервю с Анастасиос Дикос, публикувано на 14.02.2024 г. в медия, както и в интервю по темата, излъчено в сутрешен блок на друга медия на 15.02.2024 г.

Също така прокурорската колегия ще разгледа Проект на решение по предложение по описа на ВСС от административния ръководител на Софийска градска прокуратура за образуване на дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на Невена Яворова Зартова – административен ръководител на Софийска районна прокуратура. /БГНЕС