Путин и Ал-Сиси обсъдиха ситуацията в Газа

Руският президент Владимир Путин благодари на египетския си колега Абдел Фатах Ал-Сиси за помощта на страната му при евакуацията на руските граждани от ивицата Газа. Това съобщи пресслужбата на Кремъл.

"Състоя се телефонен разговор между президента на Руската федерация Владимир Путин и президента на Арабска република Египет Абдел Фатах Ал-Сиси. Владимир Путин благодари за всестранното съдействие на Египет при евакуацията на руските граждани от ивицата Газа", се казва в съобщението.

Страните са изразили загриженост във връзка с нарастващия брой на жертвите сред цивилното население в ивицата Газа. "Продължи обсъждането на изключително изострената ситуация в зоната на палестинско-израелския конфликт. Двете страни изразиха дълбока загриженост във връзка с безпрецедентното нарастване на броя на жертвите сред цивилното население, включително хиляди деца и жени", се казва в съобщението.

Путин и Ал-Сиси са потвърдили, че Москва и Кайро подкрепят разрешаването на конфликта в Близкия изток чрез създаването на суверенна палестинска държава./БГНЕС