Радев: Показахме на света, че имаме изградена система на толерантност

С искрено желание и отговорност приех да участвам на тази вечеря, която е символна за всички нас. Като държавен глава изпитвам дълбоко уважение към религиозните общности. Това заяви по време на вечерята ифтар Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

„Българският народ показа на света, че има изградена устойчива система на толерантност. За съжаление не различията, а разделението насаждат страхове“, отбеляза още държавният глава.

Президентът се обърна към представителите на религиозните общности да не допускаме външни радикални и чужди за България влияния да поставят в опасност толерантния модел.

Радев отбеляза със задоволство, че всеки ден го посещават в президентството много млади хора, които имат нужда от подкрепа и насърчаване да продължат да се развиват в България.

Тържествена вечеря ифтар по случай началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан се проведе в столичен хотел. Домакин е президентът Румен Радев.

На празничната вечеря са поканени представители на източното православие, основните религиозни общности у нас, дипломатическия корпус, културни дейци.

Срещата е израз на уважение към религиозния празник и към традициите на българските граждани с мюсюлманско вероизповедание. /БГНЕС