Радев връчи на Пламен Николов от ИТН мандат за кабинет

Президентът Румен Радев връчи на Пламен Николов от „Има такъв народ“ мандат за съставяне на правителство, предаде репортер на БГНЕС.

Президентът Румен Радев връчи на Пламен Николов от „Има такъв народ“ мандат за съставяне на правителство, предаде репортер на БГНЕС.

"В резултат на изборите от 11 юли тази година на вас се пада отговорността да получите първия проучвателен мандат. Хората гласуваха за вас с очакването да консолидирате фронта на промяната срещу проваления корупционен модел на властта. Време е да разберат как и с кои личности. Твърде много неотложни проблеми се трупат, за да допуснете провал. Вярвам и съм убеден, че го осъзнавате. Българите очакват вашите предложения за кабинет в рамките на установения от Конституцията срок", обърна се президентът Радев към кандидата на ИТН.
От своя страна, Пламен Николов заяви, че ще направи всичко възможно за съставяне на кабинет в законния срок.
"За мен е изключителна чест и отговорност да бъда тук и да получа този мандат от вас. Ще направя всичко възможно всичко да бъде в установените законови срокове. Благодаря", благодари той.
В Президентството Пламен Николов бе придружен от Тошко Йорданов, Филип Станев, Станислав Балабанов и Ивайло Вълчев.

Партията „Има такъв народ“ получава за втори път възможността да състави правителство. За пръв път тя получи мандат след изборите на 4 април, но тогава тя бе втора политическа сила в 45 НС и се отказа да прави кабинет. Неин кандидат тогава бе световната шампионка по шахмат Антоанета Стефанова.
Сега след предсрочните избори на 11 юли партията на Слави Трифонов е първа политическа сила и нейната заявка този път е за сформиране на правителство. От близо седмица в парламента текат консултации с останалите парламентарно представени партии, с изключение на ГЕРБ.

Пламен Николов е роден през 1977 г. в град Горна Оряховица. По професия е предприемач, владее три езика – руски, немски и английски. Пламен Николов е завършил СУ „Св. Климент Охридски“ и е доктор по философия на правото, политиката и икономиката. На изборите на 11 юли той беше кандидат за депутат от ИТН от Шумен и успя да влезе в парламента.
В неговата биография на сайта на ИТН пише следното:
„Пламен Николов отговаря за цялостното бизнес представяне на компанията в 67 международни пазара със 600+ търговски B2B партньора. Осигурява постигането на всички планирани стратегически корпоративни и търговски цели на компанията в съответните пазари. Управлява всички процеси в компанията, свързани с търговския оборот, разходния баланс, ЧР, финансовите потоци и маркетинг дейността.
Работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, Плувни федерации, Олимпийски национални комитети“. /БГНЕС