Рашков: Борисов има абсолютен имунитет, защото притежава главния прокурор

Обмислям дали има смисъл при тази прокуратура да подавам сигнал, след като прокуратурата е превърната в политическо оръжие. Това заяви пред БНР служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков, запитан дали ще сезира прокуратурата за действията на бившия премиер.

Рашков посочи, че откакто служебният кабинет е встъпил в длъжност до сега, прокуратурата образува като на конвейер множество съдебни производства, с които се опита да спъва работата на МВР.

По думите му, може би медиите ще са по-силни, отколкото прокуратурата що се отнася до сигнала, който получил от човек, който разказал, че Борисов го бил заплашвал. Този случай далеч не е „една жена каза на пазара”, подчерта министърът.

Рашков запита защо хората идват при него, а не директно в прокуратурата. Вътрешният министър не може да образува досъдебно производство, добави той.

Според Рашков след изборите на 4 април Борисов се отказал от депутатското място, защото имунитетът на народен представител може да бъде снет по законоустановения ред, но „г-н Борисов има абсолютен имунитет, защото той притежава главния прокурор”, подчерта Рашков.

Защо както нахлу г-н Гешев в президентството, не нахлу и в резиденцията на г-н Борисов в „Бояна”, където снимки показаха златни кюлчета и банкноти, попита Бойко Рашков и добави, че има способ, по който да се проверят тези златни кюлчета.

Според служебният вицепремиер толкова проблеми е създал този човек (Борисов – бел. Ред.), че ще трябва цял мандат на едно редовно правителство, ако не и повече, за да се справи с тях.

За рокадите в министерството и службите за сигурност, Рашков беше категоричен, че в МВР има достатъчно опитни кадри, които умеят, могат и искат да работят по друг начин.

Той не се ангажира със срок кога ще е готов резултатът от проверката имало ли е подслушвани опозиционни политици. /БГНЕС