Разбиха група за лихварство и рекет, задържаха петима

Към момента има претърсени 5 адреса, задържани са 5 лица. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов брифинг по повод действията на правоохранителните органи в столичния квартал Христо Ботев, предаде репортер на БГНЕС.

Тук става въпрос за група за лихварство и рекет, обясни зам.-главният прокурор Иван Гешев. Делото е образувано от юли в специализираната прокуратура. Утре предстои да се прецени спрямо кои и колко лица ще бъдат повдигнати обвинения.

По думите на главния секретар за групата има данни, че е осъществявала своята престъпна дейност от 2015 г. „Към момента има претърсени 5 адреса, задържани са 5 лица. Това бяха всичките лица, които са набелязани за задържане. Те са членовете на тази организирана престъпна група. Някои от тях са в родствена връзка, две от тях са на доста крехка възраст, но въпреки всичко са пълнолетни, три от лицата са криминално проявени”, посочи той. По думите му освен с лихварството, с изнудването, и с рекета, МВР има данни, че групата се е занимавала и с разпространение на наркотични вещества в района. „При претърсванията са намерени малко количество такива наркотични вещества. Но дейността ни продължава, надяваме се да имаме успех и да намерим повече годни доказателства, които да представим заедно с прокуратурата в съда и да кажем, че след тази реализация действията на тази престъпна група ще са вече в миналото”, заяви Иванов. /БГНЕС