Робърт де Ниро се завръща в телевизията с нов криминален сериал

Когато става въпрос за криминални сюжети, Робърт де Ниро е един от най-търсените актьори в бранша. От опонент на Ал Пачино и Джо Пеши в грандиозния гангстерски филм на Мартин Скорсезе "Ирландецът" до дмешните ситуации с Били Кристъл в "Анализирай това", без да споменаваме прочутата му роля в "Жега", Де Ниро е първенец в жанра. Според „The Hollywood Reporter“ за втори път в кариерата си Де Ниро ще премине от големия екран на малкия, тъй като е привлечен от Paramount+ за изпълнителен продуцент и главна роля в криминална драма, озаглавена „Bobby Meritorious“.

Сериалът ще се съсредоточи около Ейвъри "Мъдрецът" Акомандо на Робърт де Ниро, информатор на прокуратурата в Южния окръг на Ню Йорк. С цена за главата му, Акомандо заплашва да взриви покрива на учреждението, като само един човек стои на пътя му - бившият полицай, превърнал се в прокурор, на име Боби Мериториъс.

Това ще бъде второто навлизане на Робърт де Ниро в света на сериалите. Преди няколко месеца Netflix обявиха, че са привлекли носителя на "Оскар" за главната роля в мини сериал, озаглавен „Zero Day“. Ерик Нюман е създател на проекта, в който Де Ниро ще се превъплъти в образа на бивш президент на Съединените щати в политически трилър, който ще се превърне в изпитание.

Най-накрая Netflix официално даде ход на „Zero Day“ през последния месец, като конкретизира по-добре сюжета на сериала и обяви, че Робърт де Ниро ще бъде и изпълнителен продуцент. Трилърът е фокусиран върху широкия свят на конспиративните теории и ще отведе зрителите на пулсиращо търсене на истината.

Но не мислете, че Робърт де Ниро е обърнал гръб на големия екран, само защото рискува с телевизионни проекти. Актьорът има множество проекти както в предварителна, така и в текуща и постпродукция, като звездата обединява сили с честите си сътрудници Мартин Скорсезе и Леонардо ди Каприо в "Убийците на цветната луна", както и прескача напред-назад в света на комедията и мафиотските драми. /БГНЕС