Ситуацията в Пловдив се нормализира, градът е проходим

Пороен дъжд наводни Пловдив в неделя. За по-малко от час редица улици и булеварди се превърнаха в реки. Наводнени са домове, офиси. Евакуирани бяха два мола. Десетки автомобили закъсаха по улиците.

Към 7.00 часа тази сутрин, ситуацията в Пловдив е коренно различна от това, което беше през нощта. Обстановката се нормализира. Пътищата в града са проходими.

Цяла вечер екипите на пожарна безопасност от Пловдив, Кърджали и столична дирекция действаха на територията на град Пловдив, заяви пред БНТ директорът на пожарната в Пловдив комисар Георги Мангараков. Градът е проходим, подлезите също, добави той.

Тази нощ стотици шофьори попаднаха буквално във воден капан. Само до полунощ са подадени 950 сигнала за наводнени обществени сгради и къщи. Два мола бяха евакуирани, бяха отводнявани четири болнични заведения. Хората в социалните мрежи се напътстваха от къде да минават.

Все още много хора се нуждаят от помощ. Местата, където е трябвало спешно да се прати техника, са се отводнявали цяла нощ. В момента има още много обекти за отводняване, но те не са от обществен интерес - а са предимно мазета на жилищни сгради, обясни още комисар Мангараков.

Една от критичните ситуации е била наводненият склад с готова продукция на хлебозавод "Хебър". Освен наводненията е имало и два пожара. Цели квартали в града са останали без ток.

Той каза още, че служителите на пожарната са оказали помощ на родилка да стигне до болница.

Предстои да изпращаме екипи по жилищните сгради и гаражите с по-голяма площ, заяви комисар Мангараков. Той уточни, че много от адресите през нощта са били отказани от самите граждани, тъй като шумът от помпите за отводняване са пречили да заспят. /БГНЕС