Сръбски лидер: Без Сърбия Македония няма бъдеще

Лидерът на Демократическата партия на сърбите /ДПС/ в РС Македония Иван Стоилкович смята, че Македония няма бъдеще без Сърбия, предаде БГНЕС.

"Аз ще бъда напълно искрен. Без задълбочено сътрудничество със Сърбия, македонският народ, македонската държава, нямат някакво сериозно бъдеще. Ако няма подобно сътрудничество със сърбите, на кого ще се опрем? Тези въпроси трябва да получат обективни отговори", каза Стоилкович пред местния портал "Плусинфо".

Коментарът на сръбския лидер в РСМ бе по повод призива на македонския външен министър Буяр Османи РСМ да преизпита участието си в проекта "Отворени Балкани", ако се докаже държавно участие /от страна на Сърбия - бел. ред./в терористичните атаки в Косово от 24-и септември тази година.

Стоилкович призова местните политици да притежават "елементарна логика, когато правят подобни изявления".

БГНЕС припомня, че на 20 юли 2017 г. Иван Стоилкович, заедно със Стефче Якимовски от партия ГРОМ, бяха приети в Москва от зам.-секретаря на партията на Владимир Путин "Единна Русия" Сергей Железнак. Тогава Стоилкович и Железнак се оплакаха "от опитите Македония да се превърне в протекторат на НАТО срещу волята на огромната част от народа, да се промени идентичността, името и Конституцията на РСМ". Иван Стоилкович обясни, че визитата му в Москва имала за цел да "затвърди духовните връзки между Русия и Македония, както и политическите, икономическите и културните връзки" между двете държави. /БГНЕС