Starbucks обмисля да напусне Фейсбук

BuzzFeed News съобщава, че разочарованието от подобни коментари е достигнало до точката, в която се обмисля премахването на страницата на компанията от социалната мрежа.

„Starbucks е в процес на оценка на органичното им присъствие във Фейсбук и дали изобщо трябва да продължат да присъстват на платформата“, написа служител на Facebook.

Същият служител каза, че екипът на кафе-компанията, отговорен за управлението на дискусиите в сайта, се е борил да модерира омразните коментари, но не е могъл да ги деактивира.

Ако Starbucks напусне платформата, няма да е първата известна компания, която го прави, но ще е сред най-големите.

Илон Мъск премахна страниците на SpaceX и Tesla през 2018 г., като част от кампанията „#DeleteFacebook“ по време на скандала с Cambridge Analytica, свързан с поверителността онлайн и събирането на данни.

И двете компании запазиха присъствието си в Инстаграм, който е собственост на Фейсбук, но не са се върнали на основната платформа.

През 2020 г. Starbucks се присъедини към стотици други компании в кампанията „Да спрем омразата с цел печалба“, която ги накара да спрат да рекламират във Фейсбук, за да настояват за по-строга позиция и санкции срещу словото на омразата и расизма в социалните мрежи./БГНЕС