Стефан Янев: В следващите дни ще има "интересни развития"

Интересни разкрития до дни обеща премиерът Стефан Янев в родното си село Поповица. Там той ще проведе среща с Националното сдружение на кметовете на кметства. Квалификациите по отношение на новите назначения в администрацията трябва да бъдат направени едва след като се види тяхната работа, категоричен бе Янев.

"Да, в предизборна кампания сме. И да, изборите предстоят, като вече са добре организирани", заяви още Янев.

Запитан за обвиненията за скандални назначения в митниците на хора, които са били свързани с контрабандни канали, Стефан Янев призова да се престане с лепенето на етикети "скандални" и вместо това да се следят резултатите от дейността.

Премиерът каза също, че ако се потвърди информация за връзки с незаконна дейност, ще преосмисли решенията си относно назначенията и отсече, че компромиси няма да се правят.

Кметовете на кметства са силно зависими от централизирания бюджет, както и от общинските съвети и кметовете на общини, каза премиерът.

Янев уточни, че служебният кабинет работи за хората, а не прави предизборна кампания, тъй като то е безпартийно. 9600 машини за гласуване вече са осигурени, до края на следващата седмица вероятно ще бъдат осигурени още 1500 машини.

Янев допълни, че проверката срещу шефа на Националната приходна агенция (НАП) тече, но още не е приключила и няма резултати./БГНЕС