Световен ден за възпоминание на жертвите от катастрофи

На 20 ноември България отново се присъединява към Световния ден за възпоминание на загиналите при пътни инциденти, който се отбелязва от 2005 г. в съответствие с Резолюция на Генералната асамблея на ООН всяка трета неделя на ноември.

На този ден отново целият свят се обединява в усилията си жертвите от пътни катастрофи да намалеят. И тази година мотото е „Помним! Подкрепяме! Действаме!”.

В храмовете на всички официално представени религии у нас от началото на седмицата се отправят молитви за упокой на душите на жертвите и за подкрепа на пострадалите при пътнотранспортни произшествия, както и на техните роднини и близки.

На 20 ноември в храм-паметник "Александър Невски" в София ще се проведе службата за загиналите в катастрофи и за подкрепа на пострадалите в инциденти на пътя, на която ще присъстват представители на ръководството на МВР и на ГДНП, както и полицейски служители.

Като своеобразен призив към обществото, в 12.00 часа на изградени пешеходни зони в градовете в страната ще бъдат разположени патрулни автомобили с включени сигнални светлини. /БГНЕС