ЦИК: Към момента не е постъпила информация, която да опровергае доклада на ДАНС

“По повод призивите към ЦИК да преразгледа решението за начина на гласуване, към момента ние не намираме основание за това” това заяви Камелия Нейкова, председател на ЦИК, предаде репортер на БГНЕС.

“Постъпили са 8 жалби, всички те са депозирани към ВАС очакваме съдът да разгледа тези жалби”, каза още Камелия Нейкова.

Тя коментира и, че към момента не е постъпила информация която да опровергае доклада на ДАНС.

“ЦИК взе законосъобразно решение спрямо информацията, която бе постъпила до нас”, подчерта Нейкова и уточни, че ЦИК не е и дала разрешение устройствата за машинно гласуване да напуснат склада. “В началото на вчерашния ден от органите на МВР беше поискано разрешение от ЦИК машините да напуснат склада в 13:00 ч. и такова разрешение не бе дадено”, коментира председателят на ЦИК.

Нейкова категорично отхвърли твърдението, че комисията е нарушила изборния кодекс. “Това представлява вмешателство в независим орган и рушат доверието в изборния процес”, добави Камелия Нейкова. Тя подчерта, че сега ще гласува с хартиена бюлетина "не защото изпълнява чужди поръчки, а защото не е сигурна в това, че няма да има съмнения във вота с машини”./БГНЕС