ЦСКА обърна Крумовград и поведе еднолично в класирането

Отборът на ЦСКА поведе еднолично в класирането на Първа лига, след като победи Крумовград с 4:1 като гост в мач от 17-ия кръг на първенството. В Коматево "червените" трябваше да се потрудят здраво, за да стигнат до пълен обрат и ценни три точки.

Домакините започнаха по-силно двубоя и след няколко добри възможности, отразени от вратаря на "армейците" Густаво Бусато, все пак поведоха в резултата в 34-та минута, когато Алекс Колев се разписа с майсторски изстрел от воле след центриране отляво на Ренан. Играчите на Нестор ел Маестро отговориха бързо и четири минути по-късно Амос Юга изравни със силен удар от близко разстояния, след като бе изведен от Марселино Кареасо очи в очи с Благой Макенджиев.

През втората част гостите вдигнаха оборотите и това даде резултат в 78-та минута, когато централният защитник Християн Петров вкара с удар от точката на дузпата след асистенция на Джонатан Линдсет. Пет минути по-късно влезлият от пейката Данило Асприля подпечата успеха на "червените", а в добавеното време Марселино оформи крайното 4:1.

След този успех ЦСКА вече има 38 точки на първото място, две повече от втория Черно море. "Армейците" имат пет точки повече от четвъртия Лудогорец, който обаче е изиграл два мача по-малко. От своя страна Крумовград записа трето поредно поражение след идването на новия треньор Станислав Генчев. Новаците в елита заемат 11-та позиция в подреждането с актив от 18 точки. /БГНЕС