Удължиха разследването на смъртта на Навални

„Разследването на смъртта на Навални е удължено“.

Това съобщиха руските следователи на майката и адвокатите на покойния опозиционер, който почина при неясни обстоятелства на 16 февруари, предаде АФП.

"Не е известно колко време ще продължи. Причината за смъртта все още е "неустановена". Те лъжат, играят за време и дори не го крият", заяви говорителката на Навални Кира Ярмиш.

Три дни след кончината на дисидента, тялото му продължава да бъде в неизвестност. През уикенда майката на Навални, Людмила Навалная, и адвокатът му пътуваха през уикенда до прословутата наказателна колония IK-3 "Полярен вълк" в арктическия север на Русия, където Навални беше държан от миналата година, за да открият тялото му, но получиха противоречива информация от различни институции за местонахождението му.

Според приближените на Навални причината за противоречивата информация относно местонахождението на тялото му е, че руските власти се опитат да прикрият причината за смъртта на опозиционера.

БГНЕС припомня, че Алексей Навални почина на 16 февруари в арктическия затвор, където излежаваше 19-годишна присъда. Западните политически лидери обвиниха режима на Путин за смъртта на Навални. Въпреки заплахата от репресии, стотици руснаци се преклониха пред делото на опозиционера на различни мемориали в Москва и Санкт Петербург. Гражданите на десетки западни столици също отдадоха почит на Алексей Навални./БГНЕС