Украинските сили напредват с контранастъплението в Запорожка област

Украинските войски продължиха контранастъпателните операции край Работино в западната част на Запорожка област и се придвижиха напред. Руските "военни кореспонденти" бият тревога, защото нашествениците в този район се бият без подкрепления и ротация. Това се казва в ежедневния доклад на Института за изследване на войната (ISW), цитиран от агенция УНИАН.

Анализаторите отбелязват, че успехът на въоръжените сили на Украйна в района на Работино се потвърждава от украинския Генерален щаб.

Един от висшите "военни кореспонденти" на Русия изрази загриженост относно способността на изтощените нашественици да се защитят от атаки от Украйна в района на Работино. Много руски сили близо до Работино са на фронтовата линия от началото на украинската контраофанзива и се борят с липсата на подкрепления. Анализаторите отбелязват, че това твърдение потвърждава тяхната оценка, че окупаторите в западната част на Запорожка област са в отбрана без ротация или значителни подкрепления.

Както УНИАН съобщи по-рано, преди няколко дни въоръжените сили на Украйна пробиха руската отбрана в Запорожието. Военнослужещи от 47-ма бригада на Въоръжените сили на Украйна съобщиха, че са освободили село Работино в Запорожка област, за което през последните месеци се водеха ожесточени боеве. Въоръжените сили на Украйна се приближиха до втората линия на отбраната на руските окупатори в района на Работино в западната част на Запорожка област, като допълнително разшириха пробива. /БГНЕС