Валери Симеонов: Борисов по-внимателно да си огледа министрите

Премиерът Бойко Борисов по-внимателно да си огледа министрите, призова лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов, предаде репортер на БГНЕС.

В кулоарите на парламента Симеонов коментира все по-разрастващия се имотен скандал, който доведе до няколко оставки в редиците на властта и намекна, че има още членове на кабинета, замесени в него. Лидерът на НФСБ дори посочи конкретен адрес на имота – столичния квартал „Овча купел“, ул. „Бързарица“ 2, но отказа да назове имена. „142 квадратни метра за 61 хил. лв. Намерете кой е“, призова Симеонов журналистите в парламента. Според него имотът на въпросния министър е закупен през 2008 година, която се смята за пикова в цените, което прави по 220 евро на квадрат.

По предварителна информация става дума за апартамент на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Валери Симеонов изрази подкрепа за кандидатурата на Данаил Кирилов за правосъден министър, което предстои да заеме мястото на Цецка Цачева, която също подаде оставка заради „Апартаментгейт“. „Аз имам високо мнение за професионалните качества на Данаил Кирилов, но започвам да придобивам много лошо мнение за нивото и потенциала, който остава в Народното събрание. Без Данаил Кирилов тази правна комисия не мисля, че ще има този професионален капацитет, който имаше до момента“, смята Симеонов.

Според него разразилият се скандал има и положителен момент, а именно да покаже пред обществото масовата практика за укриване на данъци при покупко-продажбата на недвижими имоти. /БГНЕС