Второкласникът Георги ще е най-малкият иподякон в Старозагорска епархия

8-годишен ще е най-малкият иподякон в Старозагорска епархия. Георги Николов ще бъде подстриган по време на Богоявленската служба, на 6 януари, в Катедралния храм "Св. Николай", предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Мечтата на 8-годишния Георги се ражда на Великден. Второкласникът от VІ-о основно училище „Свети Никола” се впечатлява от митрополит Киприан още на първата им среща по време на прием в митрополията. Впечатлена от доброто отношение на владиката е и майката на момчето – Диана. Тя разказа, че след първата им среща е останала пленена от добрината и човечността му.

"Дори за мен е изненада, тези негови интереси (на Георги – бел. ред.) и насока са повлияни именно от митрополит Киприан, който е дълбоко почитан от семейството ни. Според нас той е един добър човек с изключителни качества и носи в себе си добри качества", сподели и майката на Георги.

Освен църквата, малчуганът посещава с родителите си и концертите, дирижирани от дядо Киприан. В разговори детето споделя на архиерея, че иска да му помага в службите. Развълнуван от жестовете и искреността, митрополит Киприан решава да сбъдне мечтата на Гого, който от утре вече ще бъде иподякон.

"Много ми харесва да помагам", сподели второкласникът. /БГНЕС