Взрив в жилищна сграда в Швеция: много ранени

Броят на ранените при взрив пред жилищна сграда в шведския град Линшьопинг /Линчьопинг/ стана 25, съобщава местната преса. Засега все още не е ясно какво предизвика експлозията, не се изключва и бомба.

Представител на компанията, която е собственик на сградата, каза пред в. „Сorren“, че експлозията не е свързана с изтичане на газ. Полицията предполага, че може да е била взривена бомба, макар че не вижда признаци инцидентът да е свързан с тероризъм. Това заяви официален представител на местната полиция. По неговите думи „взривът е бил извън сградата“ „Признаци за терористичен акт няма. Мислим, че това е бомба. Не мислим, че става дума за тероризъм, поне засега изглежда така“, каза представителят на полицията. Има и хипотеза, че може да става дума за „сблъсък между хора, които живеят тук“, а може и да е нещастен случай, допълва полицаят.

Междувременно в интернет се появи видеозапис от мястото на експлозията в Линшьопинг. На кадрите се вижда, че територията, където стана инцидентът, е отцепена. Прозорците на намиращите се наблизо постройки са изпотрошени. На местопроизшествието работят полицаи и хора от спасителните служби. Междувременно броят на хората, които са получили леки наранявания при експлозията, достигна 25. /БГНЕС и РИА „Новости“