Захарова: САЩ ще подкрепят войната в Украйна и през 2024 г.

Съединените щати ще подкрепят конфликта в Украйна с всички средства през цялата 2024 г. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в интервю за радио "Комсомолская правда".


"Те [САЩ] ще направят всичко, за да поддържат тази тема на повърхността на обществото през цялата 2024 г. Ако успеят да измъкнат пари от своите данъкоплатци, ще го направят, ако не успеят, ще стимулират киевския режим към ужасни, включително терористични актове, за да покажат активност в тази посока. Всякакви методи ще влязат в действие, всякакви методи", отговори дипломат номер едно на Русия на въпрос дали САЩ ще продължат да финансират Украйна и през 2024 г.

"Разбира се, ще има голямо информационно и политическо шоу -безкрайно, защото в противен случай ще трябва да признаят, че този проект им се е разпаднал. А за демократите, за тези, които сега навлизат в предизборния цикъл, това е като смърт. Затова те ще използват този проект по един или друг начин, независимо от съдбата на украинците, Украйна и т.н. Той им е нужен, за да се задържат през цялата 2024 г. на власт", добави Захарова./БГНЕС