Започва обрушване в района на голямото свлачище при Елисейна

Над 2000 куб. метра скална маса се свлече върху пътя Своге - Ребърково в района на село Елисейна. В момента 8 специализирани машини са на терен, разчистват се по-малките скални късове. Щаб от алпинисти и геодезисти вече огледаха района и ще започне обрушване.

Това каза председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, който пристигна на мястото на огромното свлачище, блокирало изцяло пътя, предаде репортер на БГНЕС.

Очаква се и верижна техника, която да подпомага разчистването. Едва след обрушването ще може да започне укрепване на ската, тъй като има опасност от нови свличания, каза още Терзийски, който не може да се ангажира със срок кога терена ще бъде обезопасен, а движението пуснато.

Ще направим точен анализ, този район искаме да е безопасен за пътуващите. Трасето бе основен за тежкотоварния трафик поради ремонта на Е-79, каза още председателят на АПИ.

Той подчерта, че с повишаването на температурите следваща седмица, ще има нови срутища на територията на страната. /БГНЕС